Baanwielrennen

Kenny De Ketele is vlak voor EK scherp voor vaste partner: "Wielrennen is een harde wereld, waar je je constant moet bewijzen"

Kenny De Ketele is vlak voor EK scherp voor vaste partner: "Wielrennen is een harde wereld, waar je je constant moet bewijzen"

Toch wel een verrassing van formaat voor de start van het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow. Kenny De Ketele rijdt aan de zijde van toptalent Robbe Ghys, én dus niet aan de zijde van zijn maatje Moreno De Pauw.

Bondscoach Peter Pieters denkt al volop aan de Spelen van Tokio (2020). En dus is het ook wat experimenteren. "Dat is een beetje sneu voor Moreno, zeker nu hij ook maar reserve is in de ploegenachtervolging", vertelt Kenny De Ketele in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar het is het resultaat van wat je ziet op training. Zo is topsport."

"Als ik eerlijk ben: Robbe heeft zulke grote stappen voorwaarts gezet dat hij die selectie verdient. Op de piste is alles meetbaar: zijn inzet en resultaten zijn er. Het is niet alleen een wake-upcall voor Moreno, maar voor iedereen. Ook voor mij. Het ligt niet vast dat De Ketele en De Pauw zullen rijden in Tokio, we moeten ervoor strijden."

'Beetje extra kan geen kwaad'

"Pas op, ik ga mij niet zomaar laten opzijzetten, hoor. Ik wil mijn carrière in Tokio afsluiten met een knal. En graag met Moreno, mijn maatje met wie ik al zoveel successen heb behaald. Maar het kan ook met iemand anders. Wielrennen is een harde wereld, waar je je constant moet bewijzen, waar je meer moet doen dan het minimum. Een beetje extra kan geen kwaad."

De Ketele vindt de trainingsarbeid van zijn maatje dus te laks. "En dat mis ik een beetje bij Moreno. Hij berust te veel in zijn programma en schrapt soms nogal gemakkelijk. Moreno moet nu positief reageren en bewijzen dat ze de volgende keer niet om hem heen kunnen", besluit De Ketele. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws