Topsportcoördinator Wielerbond ziet het zitten: "Extra medaillekans in Tokio als ploegkoers op olympisch programma komt"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Topsportcoördinator Wielerbond ziet het zitten: "Extra medaillekans in Tokio als ploegkoers op olympisch programma komt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky en Jolien D'hoore veroverden vorig weekend goud op de ploegkoers op het EK baanwielrennen in Frankrijk. En dat is een straffe prestatie volgens topsportcoördinator Koen Beeckman.

Koen Beeckman was tot aan de Olympische Spelen de trainer van Jolien D'hoore. Hij is tegenwoordig topsportcoördinator bij de Wielerbond Vlaanderen, maar ook nog steeds de vaste trainer van Lotte Kopecky. Beeckman kan de prestatie van het Belgische gouden duo dan ook perfect inschatten.

"Het was voor het eerst dat er op een EK een ploegkoers voor vrouwen werd georganiseerd, dus het was afwachten hoe de andere toplanden zich hadden voorbereid", zegt Beeckman aan Wielerkrant. "En wat bleek al vrij snel: net als de Belgen hadden ook de Britten, de Fransen en de Nederlanders flink geoefend op dit nieuwe nummer."

Twee medailles in Tokio

"En daardoor is het zeker en vast een straffe prestatie van Jolien en Lotte. Ze vormen echt een knap koppel en mogen heel trots zijn op hun gouden medaille", vindt Beeckman. "Het is nu afwachten of het IOC de ploegkoers gaat opnemen in het programma van de Olympische Spelen in 2020."

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist in 2017 wat ze met de ploegkoers zullen aanvangen. "De komende twee weken zijn er alvast nog wereldbekerwedstrijden in Glasgow en Apeldoorn waar de ploegkoers opnieuw zal worden gereden. Als het nummer er ook op de Spelen doorkomt, mogen we voor 2020 dromen van twee medailles in het baanwielrennen", kijkt Beeckman al vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties