Goed en minder goed nieuws voor Witse Meeussen: contractverlenging een feit, seizoen wel al gedaan door blessure

Goed en minder goed nieuws voor Witse Meeussen: contractverlenging een feit, seizoen wel al gedaan door blessure
Foto: © photonews

Het seizoen van Witse Meeussen, belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal, zit erop. Zijn contractverlenging kan hem misschien de nodige moed geven om vooruit te kijken. Minder goed nieuws is dat hij het huidige seizoen vroegtijdig stop moet zetten vanwege een blessure.

Meeussen geraakte op het BK geblesseerd aan de elleboog, al leek de schade in eerste instantie nog mee te vallen. Vanwege aanhoudende pijn ging de 20-jarige renner naar elleboogspecialist Roger Van Riet van het UZ van Antwerpen.

Diens onderzoek toonde een breukje in de elleboog aan. "Om precies te zijn: een subcapitale radiuskopfractuur", verduidelijkt Meeussen, zelf student in de LO en Bewegingswetenschappen op de site van Pauwels Sauzen-Bingoal. In de periode dat het onzeker was of Thibau Nys mee zou doen aan het WK, werd Meeussen nog genoemd als mogelijke vervanger. 

"Het gaat om een breukje dat goed zal herstellen en geen behandeling nodig heeft, maar crossen is te pijnlijk en vertraagt het herstel. Daarom neem ik nu mijn rust die normaal pas na het veldritseizoen stond gepland, en herneem ik nadien iets sneller de trainingen", verklaart Meeussen, die wel zijn contract bij zijn ploeg verlengde tot het einde van 2023.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties