Bronzen Jolien D'hoore: "Dit was mijn laatste Olympische omnium"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Bronzen Jolien D'hoore: "Dit was mijn laatste Olympische omnium"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien D'hoore bracht ons land gisteravond in extase door brons te pakken in het Omnium van het baanwielrennen. De Oost-Vlaamse hield behalve Trott en Hammer het hele veld achter zich en was uiteraard in de wolken.

"De laatste twintig ronden zat ik echt stikkapot", aldus D'hoore bij Sporza. "Ik reed met een grote versnelling, maar er werd heel afwisselend gekoerst. Sneller, trager, opnieuw sneller. Ik reed mijn benen kapot op die versnelling."

D'hoore bleef de hele tijd bij het groepje favorieten, de goeie keuze om haar medaille te behouden. "Ik wist dat ik daarbij moest blijven en ben blij dat ik dat heb kunnen volhouden. Ik was echt aan het sterven."

Hierna is het aan Lotte Kopecky

-Jolien D'hoore

Ze kon mee met Trott en Hammer en had lange tijd uitzicht op zilver. "Het is de eerste keer dat ik zolang met Trott en Hammer kon meegaan. Dat het dan nog op de Olympische Spelen gebeurde, is helemaal fantastisch."

We zullen haar niet terugzien in Tokio, toch niet in het omnium. "Dit was mijn laatste Olympische omnium, nu is het aan Lotte Kopecky, die heel veel talent heeft. Als de ploegkoers op het programma staat in Tokio, wil ik die heel graag samen met haar rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties