Opvallende bekentenis: "Zonder die auto's had ik Gent-Wevelgem nooit gewonnen"

Redactie
| 23 reacties
Opvallende bekentenis: "Zonder die auto's had ik Gent-Wevelgem nooit gewonnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twaalf jaar geleden was er een Gent-Wevelgem die bij heel wat wielerfans nog erg vers in het geheugen zit. Nico Mattan pakte er één van de mooiste zeges uit zijn carrière, al kreeg hij wel genoeg hulp van de wedstrijdauto's.

Mattan moest de laatste kilometers achtervolgen op de Spanjaard Juan Antonio Flecha, die op weg was naar de zege in Wevelgem. Maar Mattan maakte handig gebruik van het spoor van de wedstrijdauto's en kwam in het absolute slot nog bij Flecha. Mattan vloerde hem en pakte zo een mooie zege.

"Het is leuk zo te winnen", aldus Mattan in HLN. "Nu zijn we twaalf jaar later en ze spreken er nog over. Liever zo'n zege, dan winnen met een minuut voorsprong na een koers waarin er niets is gebeurd. Het was onmogelijk dat ik won. Toen Flecha wegsprong op drie kilometer voor de streep, pakte hij meteen tien seconden. Iedereen zei: het is gedaan."

Mikpunt

Mattan geeft toch toe dat hij de auto's dankbaar mag zijn. "Ik zag die auto's naar voren schieten. En Flecha viel stil. Waardoor de auto's ook trager gingen rijden. Ik geef toe: zonder auto's had ik niet gewonnen. Niet dat ik in de slipstream ben gaan rijden. Als het zo was, zou ik het ook zeggen. Maar ik kreeg een mikpunt."

"Als je daar niet naartoe rijdt, ben je een dommekloot. Ik kreeg plots een enorme boost. 250 meter voor de streep had ik Flecha te pakken. Ik had Flecha in die finale zelfs zonder handen nog kunnen kloppen", besluit Mattan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties