Revolutie op til in het veldrijden: zodra geen startgelden meer?

Jens Nimmegeers
| 12 reacties
Revolutie op til in het veldrijden: zodra geen startgelden meer?
Foto: © photonews

Gooit het veldrijden het binnenkort over een andere boeg? Wielerwebsite Wielerflits komt met het nieuws dat er achter de schermen gewerkt wordt aan het wegwerken van startgelden.

De twee grootste organisaties in het veldrijden Golazo en Flanders Classics zouden in samenspraak met de Belgische wielerfederatie Belgian Cycling bezig zijn met een plan uit te werken om de startgelden te laten verdwijnen in het veldrijden.

Voor organisatoren liggen naast de hoge organisatiekosten de grootste financiële obstakels bij de startgelden. De bedoeling is om die laten vallen, maar wel het prijzengeld te verhogen en een onkostenvergoeding te voorzien. Zowel bij de mannen als de vrouwen is deze even hoog.

Dit zou de professionalisering in het veldrijden moeten verbeteren. "Er is nood aan een fundamentele verandering van het systeem. Het is sowieso professioneler om te vergoeden naargelang prestaties en UCI-ranking in plaats van af te gaan op het gevoel hoeveel een renner waard is", vertelt Thomas Van Den Spiegel van Flanders Classics aan Wielerflits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties