Net geen podium voor Sagan: "Nog niet in positie die mij toelaat aanvallen Van Aert en Alaphilippe te beantwoorden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Peter Sagan zit nog niet op topniveau ondanks beterschap in Milaan-Sanremo

Net geen podium voor Sagan: "Nog niet in positie die mij toelaat aanvallen Van Aert en Alaphilippe te beantwoorden"
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft op zijn 25ste gedaan wat Peter Sagan op zijn 30ste nog niet gelukt is: Milaan-Sanremo. Sagan is in La Primavera meestal wel goed voor een dichte ereplaats en dat was ook deze keer het geval. Zelfs zonder al echt top te zijn.

Sagan zat wel behoorlijk relaxed op de fiets in deze aangepaste editie van Milaan-Sanremo. "Het was dit jaar de langste Milaan-Sanremo ooit, maar het was minder stressvol dan in vorige edities. De beklimmingen waren minder moeilijk en het peloton werd pas nerveus na de top van de Colle di Nava."

Mijn vorm is gestaag aan het verbeteren 

Sagan heeft nog wat werk voor de boeg om weer zijn allerbeste niveau te halen. "Ik heb nog niet de conditie die ik in het verleden had wanneer ik deze koers reed. Mijn vorm is gestaag aan het verbeteren. Ik ben zeker beter geworden na de Strade Bianche, maar ik ben nog niet in een positie die mij toelaat om aanvallen zoals die van Van Aert en Alaphilippe op de Poggio te beantwoorden."

Al geeft dat geen reden tot ongerustheid. Een vierde plek in Sanremo is nog altijd een resultaat waar je mee kan thuis komen en de grote doelen volgen later nog. "Ik wil al mijn ploegmaats danken voor hun inspanningen en toewijding. Mijn seizoen start echt in de Ronde van Frankrijk dit jaar. In mijn ogen ben ik op schema."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties