Sprinters overleven lastige bergetappe in de Alpen
Jelle Heyman
| 6 reacties

Niemand kwam buiten tijd aan in de 18e etappe van de Tour de France

Sprinters overleven lastige bergetappe in de Alpen
Foto: © photonews

Het vierluik in de Alpen werd gevreesd door de sprinters om buiten tijd aan te komen. Maar elke sprinter heeft het overleefd.

Dan gaat het vooral over Bennett en Ewan aangezien zij regelmatig in de problemen zijn gekomen de afgelopen dagen. Tijdens de 13e etappe kwam Bennett als allerlaatste over de finish, samen met ploegmaats Declercq en Morkov. Een dag later kwam Ewan als laatste over de finish.

De afgelopen dagen kwamen enkel Jérôme Cousin en Jens Debusschere buiten tijd aan. Debusschere hielp ploeggenoot Coquard om binnen tijd aan te komen.

Maar de topsprinters hebben het overleefd en zullen op de Champs-Elysées (en mogelijk vrijdag ook) uitmaken wie de onofficiële wereldkampioen sprinten zal worden. Bijkomstig is het bijna zeker dat de groene trui richting Ierland gaat.

Bennett heeft 52 punten voorsprong op Peter Sagan en 63 op Matteo Trentin. Vrijdag en zondag zijn er nog 50 punten te verdelen aan de finish. Maar Sagan is in zo goed als geen sprint voor Bennett kunnen eindigen in deze Tour de France

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties