🎥 Voorwiel weg en bam tegen de grond: podium bij dames kon nog internationaler zijn zonder valpartij voor toptalent

🎥 Voorwiel weg en bam tegen de grond: podium bij dames kon nog internationaler zijn zonder valpartij voor toptalent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallend wat een internationale uitslag het was in Namen bij de vrouwen. Ook op het podium was er naast de Nederlandse nog een andere nationaliteit vertegenwoordigd dankzij de Amerikaanse Honsinger. Met wat geluk had er misschien ook wel een Hongaarse op het podium kunnen staan.

Want na enkele mindere crossen was Blanka Vas, het toptalent uit Hongarije, ook op de afspraak in de Wereldbekermanche in Namen. Ze nam alvast een blitzstart en leek op weg om een belangrijke rol vooraan te spelen. Wel was het alle zeilen bijzetten om het wiel van Denise Betsema te volgen.

Het is zo dat het misliep. Bij een diepe afdaling trachtte Vas mooi één van de sporen te volgen, maar eens beneden schoof haar voorwiel weg en smakte ze hard tegen de grond. Heel erg veel fysieke schade liep ze niet meteen op. 

Betsema was wel de piste uit en ook een drietal andere veldrijdsters staken Vas al gauw voorbij. De 19-jarige veldrijdster sleepte er uiteindelijk nog een mooie vijfde plaats uit. Wie weet wat er zonder die val mogelijk was geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties