Overstap naar profs lonkt voor 17-jarig toptalent Bäckstedt: "Cool dat iedereen me wil vastleggen"

Overstap naar profs lonkt voor 17-jarig toptalent Bäckstedt: "Cool dat iedereen me wil vastleggen"
Foto: © photonews

Ze is 17, wereldkampioene bij de junioren op de weg, winnares van crossen bij de elite. Bäckstedt is haar naam. Zoe Bäckstedt, dochter van voormalig profwielrenner Magnus Bäckstedt. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen, een contract bij de profs wenkt.

Hoewel haar een grote toekomst wacht, blijft Zoe Bäckstedt met haar beide voeten op de grond. Dat komt ook naar voren in een reportage van Sportweekend. "Er wordt gezegd dat ik alles kan omdat ik zo'n grote achternaam heb, maar ik ben gewoon mezelf en ik doe mijn best. Al wil ik mijn naam wel eer aandoen."

Op de piste rijden, op de weg en in het veld: Bäckstedt kan het allemaal. Het veldrijden gaat ze alleszins niet zomaar loslaten. "In de winter bij 2 graden in de modder rijden: ik houd ervan", zegt de renster met de Britse nationaliteit.

GROTE BELANGSTELLING

De overstap naar de profs gaat er stilaan wel aankomen. De belangstelling is immers enorm. "Mijn makelaar zegt dat veel teams geïnteresseerd zijn en dat we moeten overleggen. Het is cool dat iedereen me wil vastleggen", aldus Zoe Bäckstedt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties