UPDATE: kopmannen Quick-Step hebben vier Belgen aan hun zijde in de Provence, Asgreen is positief en start niet

UPDATE: kopmannen Quick-Step hebben vier Belgen aan hun zijde in de Provence, Asgreen is positief en start niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Alpha Vinyl trekken ze naar de Ronde van de Provence met vier Belgen. En drie kopmannen, zou je kunnen stellen. Alaphilippe zal zich er zeker willen tonen, voor Asgreen is zo'n korte rittenkoers ook wel iets en Ballerini gaat mee voor de sprints.

De Ronde van de Provende, die van 10 tot en met 13 februari duurt, zal door Quick-Step Alpha Vinyl aangevat worden met Julian Alaphilippe, Davide Ballerini, Dries Devenyns, Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke. Vorig jaar werd Alaphilippe tweede en won Ballerini het puntenklassement.

PROLOOG

Dit jaar start de Ronde van de Provence met een proloog van 7,2 kilometer. "Dat zou iets moeten zijn voor Ilan, en misschien Julian. Zij maken kans op een goede uitslag", denkt sportdirecteur Geert Van Bondt. "De volgende twee ritten zouden respectievelijk voor de sprinters en punchers moeten zijn."

Van Bondt plaatst ook nog wel een kanttekening. "De wind in de regio kan een belangrijke rol spelen, dus we zullen zien hoe het gaat. De laatste dag is de zwaarste dag, dat is waar het algemeen klassement beslist zal worden. Het zal goed zijn om te zien waar de renners staan op dit moment van het seizoen."

Update: ook Kasper Asgreen was voorzien voor de Ronde van de Provence, maar gaat door een positieve test op het coronavirus niet meedoen. Quick-Step Alpha Vinyl start dus met zes renners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties