Geen excuses na ondermaatse prestatie in Rio: "Ik heb hier geen verklaring voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen excuses na ondermaatse prestatie in Rio: "Ik heb hier geen verklaring voor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste dag van de omnium is voor baanwielrenner Jasper De Buyst uitgedraaid op een teleurstelling van formaat. De renner van Lotto Soudal staat op een troosteloze laatste plaats. Zelf heeft hij geen verklaring voor die zwakke eerste dag.

Al van bij de start liet het mis voor De Buyst, die in het eerste onderdeel (scratch) meteen laatste werd. "Vanaf het eerste nummer zat er niets in mijn benen. Alles volgt ook zo kort op elkaar dat je geen tijd krijgt om iets recht te trekken", opent Jasper De Buyst bij Sporza.

De renner zelf had last aan zijn maag, maar wil dat zeker niet als excuus inroepen. De benen wilden nu eenmaal niet mee. "Ik heb eigenlijk geen verklaring voor mijn prestaties. Het hoofd wil wel, maar de benen volgen niet. Op training had ik nochtans een goed gevoel. Daarom is dit ook zo moeilijk te verklaren."

Top acht leek realistisch

De Buyst was zeker geen kanshebber op een medaille, maar mikte wel hoger dan dit. "Als de conditie slecht zou zijn, zou ik dit makkelijker kunnen aanvaarden. Ik heb er alles voor gedaan de voorbije maanden, dit is dus zeer jammer. Het is een enorme teleurstelling, want een plaats tussen vijf en acht was realistisch", besluit De Buyst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties