Jolien D'hoore wil verrassen: "Toen was ik de beste van de rest, nu is het anders"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jolien D'hoore wil verrassen: "Toen was ik de beste van de rest, nu is het anders"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maandag komt Jolien D'hoore een eerste keer in actie in het baanwielrennen. In de omnium rijdt ze vandaag haar eerste drie disciplines. "Ik kan geen excuses inroepen", klinkt het bij onze landgenote.

Jolien D'hoore eindigde op de Spelen in Londen knap vijfde. Maar ze hoopt in Rio beter te doen dan die vijfde plek van vier jaar geleden. "Er staken in Londen enkele rensters er bovenuit. Ik was de beste van de rest. Deze keer is het anders en zijn er zo'n 8 medaillekandidaten", zegt D'hoore bij Sporza.

De kleinste fout kan fataal zijn voor het podium - Jolien D'hoore

De voorbereiding van de renster verliep meer dan behoorlijk. D'hoore heeft dus geen excuses. "Alles zal afhangen van details. De kleinste fout kan fataal zijn voor het podium. Maar mijn voorbereiding is eigenlijk perfect geweest. De topconditie is er. Ik kan dus geen excuses inroepen."

D'hoore ziet twee favorieten voor goud. "Hammer en Trott zijn de topfavorietes, maar er zijn nog genoeg andere kandidaten. Ik probeer niet naar de anderen te kijken en ga uit van mijn eigen sterkte. Ik weet dat ik goed ben", besluit onze landgenote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties