Vaudeville op de Olympische wielerbaan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vaudeville op de Olympische wielerbaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteravond kregen we met Jolien D'hoore in het Omnium van het baanwielrennen een nieuwe Belgische medaille. Dat was echter niet het enige wapenfeit op de wielerbaan gisteren. In het Keirin liep het helemaal mis.

Eerst even uitleggen wat Keirin is. In de discipline, die vooral in Japan populair is, rijden de renners allemaal achter een derny, tot die op 2,5 ronden van het einde van de baan gaat en daarna sprinten de zes coureurs voor de zege.

Plaatsing is belangrijk. Als je als laatste moet starten, moet je immers vijf man inhalen. Daarom wordt er meteen al geknokt voor de plaatsen van het moment dat de derny van de baan rijdt. Gisteren ging het daar twee keer mis.

Te trage derny?

De elektrische derny leek niet snel genoeg plaats te ruimen en de renners kwamen al voor de streep aan zijn achterwiel. Daardoor werd eindwinnaar Kenny bijna gediskwalificeerd en moest een Duitse renner lang wachten op een verdict.

Derde keer, goeie keer

Maar liefst twee keer moest de hele race herstart worden. Drie keer moesten de renners zich opladen. Reclame voor de mooie discipline was het allerminst, maar met Jason Kenny kregen we toch een verdiende Olympische kampioen. De man van Laura Trott haalde het voor een Nederlander en een Maleisiër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties