De reden waarom de nummer 9 van het WK in Bieles met hetzelfde materiaal als Mathieu van der Poel geen enkele keer lek reed...

Redactie
| 25 reacties
De reden waarom de nummer 9 van het WK in Bieles met hetzelfde materiaal als Mathieu van der Poel geen enkele keer lek reed...

Er eindigde op het WK veldrijden zowaar één renner in de top tien die géén enkele keer is platgereden. De meer onbekende Zwitser Simon Zahner werd negende én reed bovendien met hetzelfde materiaal als Mathieu van der Poel.

Gek toch. Mathieu van der Poel reed vier keer lek, maar de Zwitser Simon Zahner kende geen enkele keer pech. Richard Nieuwhuis van bandenproducent Dugast heeft er een verklaring voor. "Zahner is niet één keer lek gereden, Mathieu vier keer. Waarom? Omdat Zahner met dertig procent meer bandendruk reed."

"Ook al fietsten ze onder dezelfde omstandigheden en op hetzelfde parcours", vervolgt de Nederlander in HNB. Nieuwhuis ziet een mogelijke verklaring voor zijn keuze om met meer druk aan de start te staan.

Dooiende ondergrond

"Als Zwitser wordt hij vaker geconfronteerd met dit soort omstandigheden en wist hij perfect wat er kon gebeuren als een bevroren ondergrond begint te ontdooien. Niet het profiel was zondag doorslaggevend, wel de hoeveelheid druk in de banden", besluit Nieuwhuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties