Ambitieuze Wellens in Strade Bianche: "Ik wil álle koersen winnen waaraan ik deelneem"
Redactie
| 10 reacties

Tim Wellens maakt een doel van de onverharde Strade Bianche

Ambitieuze Wellens in Strade Bianche: "Ik wil álle koersen winnen waaraan ik deelneem"

Het nieuwe wielerseizoen is nog erg pril, maar toch heeft ene Tim Wellens al drie overwinningen op zak. Twee keer in Mallorca en een mooie zege in de Ruta del Sol. Schrijf hem maar op voor komende zaterdag in de Strade Bianche.

Onverharde wegen, het lijkt niet meteen het ding van Tim Wellens. "Ik heb de Strade Bianche nog nooit gereden, maar de koers inspireert me wel", opent Wellens in HLN. "Die glooiende grindpaden spreken tot de verbeelding. Kasseien haat ik. Je zal me nooit in Parijs-Roubaix zien starten, daar heb ik helaas niet de geschikte lichaamsbouw voor."

Maar dankzij zijn verleden ziet Wellens zichzelf in staat om zondag iets te forceren. "Niet vergeten dat ik een tienerverleden heb als veldrijder/mountainbiker", aldus de Truienaar, die dan ook niet te zien zal zijn in Parijs-Nice. "Ik blijf fan van Parijs-Nice, maar met Tirreno-Adriatico is de Strade de logische combinatie."

"Ik blijf fan van Parijs-Nice, maar met Tirreno-Adriatico is de Strade de logische combinatie"

"Ik wil álle koersen winnen waaraan ik deelneem - en liefst zo snel mogelijk een monument, maar... dit wordt mijn eerste WorldTourwedstrijd van het jaar en dus tegelijk ook mijn eerste grote doel. Dat maakt de zin in een stunt nóg groter. Ik heb me niet speciaal voorbereid, gewoon goed doorgetraind na de Ruta del Sol."

"Met de benen die ik daar en op Mallorca voelde, moet ik ook zaterdag goed voor de dag kunnen komen. Al kan er gerust nog wel iets bij. Vooral Valverde liet in de Spaanse voorbereidingsraces een diepe indruk op me na. Hij was zeer sterk", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties