Dit was (een beetje verrassend) de beste man van Quick-Step in het openingsweekend: "Ciao... see you later"

Redactie
| 0 reacties
Dit was (een beetje verrassend) de beste man van Quick-Step in het openingsweekend: "Ciao... see you later"

Nee, dé man van het openingsweekend bij Quick-Step Floors was niet Tom Boonen, Philippe Gilbert of Zdenek Stybar. Het was de Italiaan Matteo Trentin, die in beide wedstrijden naar de top 10 reed.

En daar was de Italiaan best tevreden over. "In totaal ben ik 70 procent tevreden met hoe alles verlopen is. Ik werd negende in de Omloop, maar daar kon ik eigenlijk nog beter", opent hij. "Ik heb te veel energie verspild om terug vooraan te komen. In Kuurne werd ik vijfde. Natuurlijk kon ik daar beter eindigen, maar ik heb geprobeerd om die wedstrijd te winnen."

'Snelste na Sagan'

"Na Sagan was ik wellicht op papier de snelste sprinter, maar toen Sagan begon te sprinten was het: 'Ciao... see you later'. We waren eigenlijk al in een andere wedstrijd aan het sprinten tegen de tijd dat hij over de meet was. Op de radio vertelden ze me te wachten tot de sprint, maar Sagan was met ons aan het spelen", klinkt het bij Cyclingnews.

En dus was het plannetje van Trentin om aan te vallen. "Sommige renners wilden liever tweede worden, dan zelf winnen. Ik dacht dat iedereen naar Sagan zou kijken als ik aanviel en dan zou ik mijn kans hebben als hij niet achter mij zou rijden. Het is niet gelukt, maar ik heb het op zijn minst geprobeerd. Al bij al ben ik tevreden en kijk ik met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijden", besluit Trentin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties