Ex-coach Sven Nys legt uit waarom Peter Sagan zich volpropte met gummibeertjes na winst in Kuurne
Redactie
| 22 reacties

De gummibeertjes van Peter Sagan zijn suikers om het herstel te bevorderen

Ex-coach Sven Nys legt uit waarom Peter Sagan zich volpropte met gummibeertjes na winst in Kuurne
Foto: © photonews

Het was toch een opvallend beeld na Kuurne-Brussel-Kuurne. Peter Sagan had net de semi-klassieker op zijn palmares gezet en stak meteen een half zakje gummibeertjes in zijn mond. Paul Van Den Bosch legt uit waarom.

Van Den Bosch was jarenlang coach van Sven Nys en heeft een verklaring voor die gummibeerjtes. "Hij was helemaal leeg en zijn lichaam schreeuwde naar suikers", klinkt het bij Sporza. "Die gummibeertjes geven onmiddellijk energie. Normaal spelen de renners die snoepjes wel één voor één binnen."

"Normaal spelen de renners die snoepjes wel één voor één binnen"

"Maar Sagan verorberde een half zakje in een keer, omdat hij helemaal door zijn energievoorraad heen zat", vervolgt de voormalige trainer van Nys. "De beste periode om ze in te nemen, is het eerste halfuur na de inspanning. Want dan worden die suikers het best opgenomen."

Er zijn natuurlijk ook nog alternatieven voor die gummibeertjes. "Sagan had evengoed druivensuiker kunnen nemen. Maar gummibeertjes smaken en smelten goed in de mond. In het peloton is het bijna een algemeen aanvaard protocol om je suikers na een inspanning aan te vullen met gummibeertjes. Elke renner eet ze op, van jong tot oud", besluit Van Den Bosch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties