Guillaume Van Keirsbulck pakt op indrukwekkende wijze de zege in een uitgeregende GP Le Samyn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 34 reacties
Guillaume Van Keirsbulck pakt op indrukwekkende wijze de zege in een uitgeregende GP Le Samyn

Guillaume Van Keirsbulck heeft de GP Le Samyn gewonnen, een editie die vooral in het teken van de zware regenval stond. In een sprint met twee was de renner van Wanty-Groupe Gobert de betere van Alex Kirsch.

Van Melsen was de eerste vluchter die een voorgift kreeg van het peloton. Later maakten Corbell, De Winter en Van Rooy en Stallaert nog de sprong naar voor. Maar de troepen van Lotto Soudal zorgden ervoor dat de voorsprong van de vijf nooit groter werd dan vijf minuten. In de lokale rondjes in Dour werden de vluchters gegrepen.

Het hondenweer in Henegouwen zorgde ervoor dat het peloton ook al snel verbrokkeld werd. Devenyns en Frison probeerden het eens, maar in de finale glipte er een grote kopgroep weg. Uiteindelijk bleven Van Keirsbulck, Keisse, Wynants, De Buyst, Van der Sande, Pardini en Kirsch op 30 kilometer van de streep over.

Sprint met twee

Op de voorlaatste kasseistrook trok Van Keirsbulck door, enkel Kirsch kon volgen. Van der Sande moest afhaken. Al was de voorsprong op de achtervolgers, met daarbij onder meer Keisse en Backaert, nooit echt groot. De achtervolgers kwamen nog dicht, maar Van Keirsbulck maakte het af in een sprint tegen Kirsch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties