Kopman Van Avermaet naar Strade Bianche: "Ik hoop dat ik de volgende weken nog sterker word"
Redactie
| 6 reacties
Kopman Van Avermaet naar Strade Bianche: "Ik hoop dat ik de volgende weken nog sterker word"

Na zijn sterk Belgisch openingsweekend is Greg Van Avermaet zondag te zien in de Strade Bianche, een WorldTour-klassieker over onverharde wegen. Daar hoopt hij zijn vormpeil verder aan te sterken.

"Ik heb heel wat vertrouwen getankt na mijn zege in de Omloop Het Nieuwsblad", opent Greg Van Avermaet. "In het openingsweekend hebben we bewezen over een heel erg sterke ploeg te beschikken. Ik hoop dat ik de volgende weken nog sterker word. Het is dus goed dat ik extra kilometers rijd in de Strade voor ik naar Tirreno-Adriatico afzak."

En de olympische kampioen is ambitieus wat zijn verwachtingen betreft. "Ik heb hier al eens op het podium gestaan en dat zou ik graag nog eens willen overdoen", aldus de BMC-renner. Ook ploegleider Max Sciandri hoopt op winst van zijn kopman. "Het is één van de mooiste races van het seizoen", zegt de Italiaan.

"Het is nu ook een WorldTour-koers en dus een belangrijke wedstrijd op de kalender. Greg is sterk en heeft zaterdag een sterke ploeg rond zich. Als we hem goed in de finale brengen, moet een goed resultaat mogelijk zijn. Ook Stefan Küng en Daniel Oss moeten zaterdag tot iets in staat zijn", zegt de ploegleider.

De selectie van BMC: Brent Bookwalter, Damiano Caruso, Jempy Drucker, Ben Hermans, Stefan Kung, Daniel Oss, Manuel Quinziato en Greg Van Avermaet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties