Nieuwe stap in 2017? "Milaan-Sanremo winnen, stiekem droom ik daar wel van"

Redactie
| 7 reacties
Nieuwe stap in 2017? "Milaan-Sanremo winnen, stiekem droom ik daar wel van"

Vorig jaar zette hij een grote stap voorwaarts door de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen te winnen, maar dit jaar hoopt Jens Debusschere een nieuwe stap te zetten. De schoonbroer van Jurgen Roelandts droomt van Milaan-Sanremo.

"Ik zit elke winter met grote ambities, maar dit seizoen hoop ik echt een volgende stap te zetten", is Debusschere ambitieus. "Vorig jaar heb ik mezelf een paar keer verbaasd. In Milaan-Sanremo ging ik bijvoorbeeld makkelijk mee over de Poggio en kon ik daarna nog de sprint aantrekken voor Jürgen (Roelandts)."

En dat doet de Lotto Soudal-renner dus dromen van meer. "Dan denk ik: waarom zou ik dit jaar niet zelf proberen om voor een resultaat te sprinten? Milaan-Sanremo winnen, stiekem droom ik daar wel van. Maar het is een voorzichtige droom", staat er te lezen in HLN.

"Eigenlijk is de klik er al gekomen in het najaar van 2015, na mijn eerste Tour"

Voorzichtig, wat wil zeggen dat de immer bescheiden Debusschere iets stouter en ambitieuzer is geworden in zijn dromen. Hoe komt dat? "Eigenlijk is de klik er al gekomen in het najaar van 2015, na mijn eerste Tour. Ik reed heel soepel en mijn najaar was schitterend."

"Ik won onder andere de GP van Wallonië. Het deelnemersveld kan je niet vergelijken met de voorjaarsklassiekers, maar ik ben daar wel gaan beseffen dat ik meer kan dan wat sprinten. Ik kan ook zwaardere koersen winnen", besluit Debusschere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties