Ploegmaat van Stig Broeckx haalt emotionele herinnering op van toen hij zelf herstelde na zware val: "Ik heb het kaartje van Stig nooit weggegooid"

Redactie
| 0 reacties
Ploegmaat van Stig Broeckx haalt emotionele herinnering op van toen hij zelf herstelde na zware val: "Ik heb het kaartje van Stig nooit weggegooid"
Foto: © photonews

Kris Boeckmans stond twee jaar geleden nog op het hoogste schavotje in de GP Le Samyn. Maar in de Vuelta van 2015 sloeg het noodlot toe en maakte de Antwerpenaar een erg zware val in de etappe die Jasper Stuyven won.

Boeckmans lijkt nu helemaal terug te zijn en is nog steeds ambitieus. "Koersgewijs heb ik nog altijd dezelfde dromen: genieten van de koers en er zijn bepaalde wedstrijden zoals Milaan-Sanremo en de Tour die tot mijn verbeelding spreken", opent Boeckmans bij VTM. "Genieten van het winnen van een koers ook, het maakt niet uit welke."

Kaartje van Stig

De Lotto Soudal-renner moest zes maanden revalideren na zijn val in de Ronde van Spanje. In die periode kreeg hij een leuk kaartje van zijn ploegmaat Stig Broeckx, die in de Ronde van België van vorig jaar in een coma belandde. Dat kaartje zal Boeckmans altijd bijhouden.

"Kris 'Machien' Boeckmans, dat was zijn mopje. Ik heb het nooit weggegooid. Ik probeer hem geregeld te bezoeken", aldus de sprinter. "Ik zie een heel goeie evolutie bij Stig. Die evolutie is er nog steeds, laten we hopen dat het zo mag voortgaan", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties