"Plots zijn schijfremmen moorddadig, de oorzaak van alle kwaad"

Redactie
| 0 reacties
"Plots zijn schijfremmen moorddadig, de oorzaak van alle kwaad"
Foto: © SC

Er is de laatste weken en maanden al heel wat gezegd en geschreven over het gebruik van schijfremmen. Voormalig wielrenner Bert Roesems, momenteel aan de slag bij producent Shimano, verdedigt het gebruik ervan.

"Wanneer je zoals Ventoso de foto van een knie toont, die open ligt tot op het bot, dan weet je dat dat er meteen inhakt", opent Roesems in HLN. "Je raakt betrokken bij een valpartij en dan moet je een goede uitleg verzinnen voor de verwondingen die je hebt. Dan zijn het maar de schijfremmen geweest. De technologie wordt verketterd.

Moorddadig

Volgens Roesems zijn er andere onderdelen van de fiets waar een renner zich aan kan bezeren. "Plots zijn schijfremmen moorddadig, de oorzaak van alle kwaad. Dat is niet zo. Er zijn nog andere zaken aan een frame waar een renner zich ook pijn kan aan doen", zegt de voormalige hardrijder.

En er zijn dan ook niet dan voordelen aan schijfremmen laat Roesems blijken. "Schijfremmen zijn beter moduleerbaar, je moet minder kracht uitoefenen om hetzelfde remvermogen te hebben. Renners kunnen beter spelen met het remvermogen. En ze zijn niet afhankelijk van weersomstandigheden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties