Snelle landgenoot bekent: "Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen te zwaar is voor mij"

Redactie
| 1 reacties
Snelle landgenoot bekent: "Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen te zwaar is voor mij"

Jens Debusschere hoopt dit seizoen een glansrol te vervullen in het Vlaamse voorjaar. De Lotto Soudal-renner droomt van Milaan-Sanremo, maar niet van de Ronde van Vlaanderen.

"Mijn persoonlijke 'Heilige Week' loopt van Sanremo over Waregem tot Gent-Wevelgem", aldus Debusschere. "Dit is mijn zesde seizoen bij de profs - ik moet realistisch zijn: ik denk dat de Ronde te zwaar is voor mij. Ik zie het niet rap gebeuren dat ze met vijf of tien man naar de meet in Oudenaarde gaan rijden om te spurten."

En dus is Debusschere realistisch genoeg om te stellen dat het in de Ronde niet zal lukken. "Er gaan er altijd een paar wegrijden die sterker zijn. Ik ga daar waarschijnlijk nooit bij zijn. In Roubaix kan dat wel, dat is ook een koers waar ik naar uitkijk", vervolgt de renner in HLN.

Sep Vanmarcke

Zal Debusschere dan een tevreden man zijn, indien hij één van die koersen wint? "Ik besef dat het moet meezitten. Ik moet dikwijls aan Sep Vanmarcke denken. Hij zet alles op het voorjaar. Ik ben er vast van overtuigd dat hij ooit de Ronde gaat winnen, als alles een keer in de juiste plooi valt, maar op dit moment zit hij nog altijd zonder grote zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties