Lotto Soudal ook in Duinkerke aan het feest: "Hebben niet gepanikeerd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Lotto Soudal ook in Duinkerke aan het feest: "Hebben niet gepanikeerd"

Lotto Soudal heeft de laatste dagen met de pedalen geantwoord na wat toch wel een minder voorjaar was. André Greipel won een rit in de Giro, Jens Debusschere nam de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke voor zijn rekening.

"Ik voelde mij de hele rit goed", opent Debusschere. "Het was zwaarder dan op voorhand gedacht. De wedstrijd verliep zoals voorspeld: een groepje voorop en het peloton gegroepeerd op jacht. Die grote valpartij deed de wedstrijd jammer genoeg in een beslissende plooi vallen. We zaten goed vooraan geposteerd dus we konden er bijna allemaal heelhuids aan ontsnappen."

Enkel Frederik Frison viel weg uit de trein van Debusschere. Hij heeft een bekkenbreuk opgelopen. "Frederik Frison kwam jammer genoeg wel hard ten val en moest naar het ziekenhuis. Ik hoop echt dat het niet te erg is", wist Debusschere toen nog niks over de toestand van zijn ploegmaat.

'Verantwoordelijkheid genomen'

In de sprint was Debusschere oppermachtig. "Er bleef een groep van ongeveer veertig renners over en wij waren met zeven. Dan weet je dat iedereen naar ons kijkt. We hebben niet gepanikeerd en we hebben op de juiste moment onze verantwoordelijkheid opgenomen. Petit zette van ver aan, maar dat was ideaal voor mij. Ik gebruikte hem als springplank en won de rit. Ik had er veel vertrouwen in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties