Belgisch kampioen Philippe Gilbert aan het feest in de Ronde van Zwitserland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Belgisch kampioen Philippe Gilbert aan het feest in de Ronde van Zwitserland

De tweede dag van de Ronde van Zwitserland heeft Belgische ritwinst opgeleverd. Philippe Gilbert was de snelste van een grote groep. De renner van Quick-Step Floors bleef Patrick Bevin en Anthony Roux voor.

Recordhouder Peter Sagan was zondag dé topfavoriet bij uitstek voor een 14e ritzege in de Ronde van Zwitserland. Een vlucht van enkele renners ging op zoek naar winst in de eerste rit in lijn, maar zij werden op 25 kilometer van de streep teruggehaald door het peloton.

Aanval Bakelants

Gele trui Rohan Dennis, ploegmaat van Greg Van Avermaet, ging tegen de grond. Jan Bakelants versnelde en kreeg Caruso en ex-wereldkampioen Rui Costa mee. Het drietal leek te gaan strijden voor de zege, maar werd ook nog ingehaald.

Het zou een sprint gaan worden, maar door het hoge tempo in de laatste kilometer kwamen er scheurtjes in het peloton. Philippe Gilbert greep zijn kans en sprintte verrassend naar de zege, voor Bevin en Roux. Peter Sagan werd uiteindelijk 8e. Het geel gaat van Dennis naar zijn BMC-ploegmaat en thuisrijder Stefan Küng.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties