Eindwinnaar van de Dauphiné Fuglsang heeft één grote wens voor de Tour de France: "We hopen dat het iets sneller zal komen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Eindwinnaar van de Dauphiné Fugslang hoopt dat hoogzwangere vrouw voor de Tour bevalt

Eindwinnaar van de Dauphiné Fuglsang heeft één grote wens voor de Tour de France: "We hopen dat het iets sneller zal komen"

Jakob Fuglsang heeft zijn ambities voor de Tour de France nog wat extra kracht bijgezet met eindwinst in de Dauphiné. In de slotrit snoepte hij de gele trui nog af van Richie Porte. Nu hoopt de Deen dat zijn vrouw nog voor de Tour bevalt.

"Dit is geweldig. Ik weet niet goed wat te zeggen", opende een lachende Fugslang na de slotrit. "We probeerden ons algemene klassement te behouden, maar het was een waar gevecht. Fabio (Aru) en ik hebben het goed uitgespeeld. Er speelden ook enkele dingen in ons voordeel. Dan (Martin) viel aan en ik probeerde hem met succes te volgen."

Zwangere vrouw

Fuglsang maakte een gebaar voor zijn zwangere vrouw toen hij zijn tweede ritzege pakte. "Mijn vrouw is momenteel in Luxemburg en hoogzwanger. Het kindje is normaal voorzien voor het begin van de Tour de France, maar we hopen dat het iets sneller zal komen", aldus de Deen.

Fuglsang heeft van de Tour de France zijn hoofddoel gemaakt dit seizoen. Hij wil er samen met Aru vol voor het klassement gaan. Met twee ritzeges en het eindklassement op zak heeft hij alleszins genoeg vertrouwen getankt voor de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties