Fuglsang zegeviert in spectaculaire slotrit en heeft dubbelslag beet na absolute thriller
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Fuglsang wint de slotrit en het eindklassement in de Dauphiné

Fuglsang zegeviert in spectaculaire slotrit en heeft dubbelslag beet na absolute thriller

De slotrit in de Dauphiné is gewonnen door de Deen Jakob Fuglsang. De Astana-renner liet op de slotklim zijn medevluchter Dan Martin achter en is ook de eindwinnaar van de Dauphiné. Hij pakte het geel over van Richie Porte na een waar secondenspel.

In de korte maar stevige slotrit kreeg een groep van 24 renners een kleine voorsprong van het peloton. Tony Gallopin (Lotto Soudal) was de meest bedrijvige man vooraan, maar door het geweld van Chris Froome in de groep der favorieten, was het duidelijk dat de ontsnapping geen kans maakte voor dagwinst.

Froome van in het begin

Froome ging al meteen op de eerste slotklim de koers hard maken. Porte zat vrijwel snel geïsoleerd zonder ploegmaats, toch wel verrassend voor de BMC-ploeg. Op de Colombière ging de kopman van Team Sky over zijn voormalige luxeknecht, die op achtervolgen was aangewezen.

Op de slotklim probeerde Porte de schade te beperken, ook Alejandro Valverde moest afstand nemen van de kopgroep met onder meer Froome, Martin en Fuglsang. Voor Martin ging het niet snel genoeg. Hij ging op zoek naar de ritzege en kreeg Fuglsang mee in zijn wiel.

Porte komt terug

De Deen, eerder al ritwinnaar in deze Dauphiné , liet zijn Ierse metgezel achter, al kraakte die niet helemaal. Bij de favorieten moest ook Contador lossen, Porte maakte zijn achterstand op Froome een beetje goed. Ondertussen ging Fuglsang niet alleen op zoek naar dagwinst, maar ook naar het geel.

De Astana-renner had een achterstand van 1'15" op Fugslang. Porte toonde zich sterk en kwam op 2 kilometer van de streep tot bij Froome. Fuglsang pakte de dagwinst en nam ook nog eens het geel over van Porte, met slechts enkele seconden verschil. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties