Greg Van Avermaet hoopt in 7e Ronde van Zwitserland de klus te klaren: "Dat zegt genoeg hoe moeilijk het is"
Redactie
| 1 reacties

Van Avermaet droomt na 7 jaar van ritwinst in de Ronde van Zwitserland

Greg Van Avermaet hoopt in 7e Ronde van Zwitserland de klus te klaren: "Dat zegt genoeg hoe moeilijk het is"

Greg Van Avermaet opende de proloog van de Ronde van Zwitserland met een 63e tijd. De olympische kampioen van Rio was daar niet ontevreden over, maar wil komende week vooral graag een rit winnen in de Zwitserse rittenkoers.

Dat is Van Avermaet tot dusver nog nooit gelukt. "Ik heb de Ronde van Zwitserland al zeven keer gereden, en ik won nog nooit een rit of droeg nooit de leiderstrui. Dat zegt genoeg hoe moeilijk het is", aldus de BMC-renner in HLN. "De leiderstrui is ook nu niet echt mijn ambitie, maar eens een rit winnen zou mooi zijn."

BMC boven in de proloog, want Rohan Dennis en Stefan Küng legden beslag op respectievelijk de eerste en tweede plek. "Mijn tijd is niks speciaals. Niet super, maar ook niet slecht. Het is geen superparcours voor mij. Je moet teveel echt in het zadel blijven zitten in een tijdritpositie."

Specialisten in voordeel

"Ik moet het meer hebben van recht te zitten. De echte specialisten zijn in het voordeel. Op het laatst moet je ook zowat 65 km/u per uur rijden. Ik voelde dat ik rap reed, maar niet rap genoeg voor een supertijd", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties