Jonge Laurens De Plus wil in 2019 zijn 'stoute droom' waarmaken

Redactie
| 7 reacties
Jonge Laurens De Plus wil in 2019 zijn 'stoute droom' waarmaken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus is één van de grootste wielertalenten van ons land. De jonge renner van Quick-Step Floors heeft er met de Giro nog maar net zijn eerste Grote Ronde opzitten, maar droomt nu al van meer.

"Mijn eerste Grote Ronde uitrijden, dat is een droom die uitkwam", zegt De Plus bij Radio 1. "Ik heb er gevoeld dat een Grote Ronde me moet liggen. Ik heb drie weken redelijk constant gepresteerd en in de derde week was het nog niet op. Het is goed voor de toekomst, maar de weg is nog lang."

Maar het belooft dus voor de toekomst. "Het verschil tussen een 20e plaats en een plek in de top 5 is groot. Maar ik zal er alles aan doen: ik probeer veel op hoogtestage te gaan en zal op mijn voeding letten. Je moet een beetje leven zoals een pater en dat is niet iedereen gegeven", aldus de jonge renner.

Tour van 2019

In 2019 krijgt ons land de Tour-start. Dan hoopt De Plus op een selectie. "Over twee jaar start de Tour in Brussel. Dan hoop ik er echt bij te zijn. Ik heb er in de ploeg nog niet over gepraat, maar zal dat wel aankaarten. De Tour start niet elk jaar in België", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties