Belgische verrassing van de Dauphiné: "Valverde kwam me zeggen dat er een contract voor volgend seizoen klaar ligt"

Redactie
| 11 reacties
Belgische verrassing van de Dauphiné: "Valverde kwam me zeggen dat er een contract voor volgend seizoen klaar ligt"

Tiesj Benoot verbaasde veel wielerfans door zijn uitstekende prestatie(s) in de Dauphiné. De jonge Gentenaar, een klassieke renner van opleiding, ging bergop goed mee en eindigde knap twaalfde in het algemene klassement.

Ook voor de Lotto Soudal-renner was dat een verrassing. "Ik heb mezelf verbaasd", opent Benoot in HLN. "Ik wist wel wat ik kon op een lastig parcours en in slecht weer in een ééndagswedstrijd, maar nu drie dagen na mekaar in meer dan dertig graden, op dit niveau en op dat parcours: dat is een grote stap vooruit."

"Ik heb heel wat reacties gekregen uit het peloton. Vooral van de renners met wie ik in het voorjaar strijd lever. Mannen als Oliver Naesen en Luke Rowe zijn me komen vragen wanneer ik een klimmer ben geworden. Ook mijn trainingsmaten Iljo Keisse en Bert De Backer begrepen het niet goed."

Valverde

Zelfs de Spaanse topper Alejandro Valverde was onder de indruk. "Valverde is hier ook op hoogtestage: hij kwam me zeggen dat er een contract voor volgend jaar voor me klaar ligt bij Movistar", lacht Benoot. "Dat zal wel niet echt zijn, maar hij wilde toch weten hoe lang ik nog onder contract lig. Die mannen zien dat hé, als je als jonge renner plots meedoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties