Patrick Lefevere haalt uit naar wedstrijdjury Ster ZLM Toer: "Maar ja, LottoNL-Jumbo is een Nederlandse ploeg, zeker?"

Redactie
| 22 reacties
Patrick Lefevere haalt uit naar wedstrijdjury Ster ZLM Toer: "Maar ja, LottoNL-Jumbo is een Nederlandse ploeg, zeker?"

Voorafgaand aan de tweede zege op rij van Dylan Groenewegen was er op 3,5 kilometer van de streep nog een val in de Ster ZLM Toer. Leider Primoz Roglic was er bij betrokken, al werd hij in dezelfde tijd gezet als de winnaar. Zo behield hij dus de leiderstrui.

André Greipel strandde op de tweede plek, die andere Duitser Marcel Kittel sprintte niet mee omdat hij door die val achterop was geraakt. "Door een val op 3,5 kilometer van de finish raakten Keisse en Schachmann achterop. De trein was ontregeld en ik wou geen risico nemen", liet Kittel weten in HNB.

Maar de sprinter van Quick-Step Floors had wel leider kunnen worden in het algemene klassement. Roglic was ook bij de val betrokken - niét binnen de 3 kilometer - maar de leider kreeg dezelfde tijd als winnaar Groenewegen. Patrick Lefevere was 'not amused' met die beslissing.

Val op 3,5 kilometer

"Regels zijn regels, en die moeten worden toegepast. 3,5 kilometer is geen 3 kilometer", aldus de ploegmanager van Quick-Step Floors. "Kittel had de gele leiderstrui moeten krijgen. Maar ja, LottoNL-Jumbo is een Nederlandse ploeg, zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties