Peter Sagan mag voor de 15e keer de handen in de lucht steken in de Ronde van Zwitserland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Peter Sagan mag voor de 15e keer de handen in de lucht steken in de Ronde van Zwitserland
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De wereldkampioen was de snelste na een massasprint. De gele leiderstrui blijft bij Simon Spilak (Katusha).

In de voorlaatste rit van de Ronde van Zwitserland kregen de renners een soort criterium met 8 rondjes op het menu. Vier renners gingen hun kans, daarbij één landgenoot met Jelle Wallays (Lotto Soudal). Hij kreeg het gezelschap van Jaco Venter, Nick van der Lijke en Lasse Norman Hansen.

Die laatste twee gingen op zoek naar punten voor de bergtrui. De voorsprong van het viertal vooraan werd nooit echt groot, met een dikke minuut voorsprong begonnen ze aan de laatste twee rondjes. Brambilla probeerde het met nog 20 kilometer te gaan, maar het peloton liet hem niet rijden.

Opnieuw Sagan

Alles kwam samen in de finale en een massasprint zou over de zege beslissen. Sagan toonde zich voor de tweede keer in deze Ronde van Zwitserland de sterkste, zijn 15e zege al in totaal. De Slovaak van BORA-hansgrohe bleef de Italianen Sacha Modolo en Matteo Trentin voor. Simon Spilak blijft leider na de voorlaatste rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties