André Greipel wil zo snel mogelijk een rit winnen, maar ook dit staat hoog op zijn verlanglijstje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
André Greipel wil zo snel mogelijk een rit winnen, maar ook dit staat hoog op zijn verlanglijstje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel staat zoals elk jaar aan de start van de Tour met de ambitie om een rit te winnen. Vorig jaar moest hij daarvoor tot de slotrit in Parijs wachten en daar wil de Duitser opnieuw voor tekenen. Al mag het natuurlijk ook meer zijn.

"Wat ons team betreft is het duidelijk waarvoor we naar hier komen", doet Greipel zijn verhaal. "Ik weet wat er van mij verwacht wordt en de ploegmaats weten wat er van hen verwacht wordt. We willen heel graag een etappe winnen en hoe vroeger hoe liever. Hoewel, tegen een zege in de slotrit op de Champs Elysées zeg ik geen neen."

In de tweede rit met aankomst in Luik is er na de tijdrit van zaterdag meteen een eerste kans voor de sprinters. "De finish in Luik op zondag is voor een Belgische ploeg heel bijzonder. Het zou fantastisch zijn om al in de eerste rit in lijn te kunnen toeslaan, maar we zullen niet de enige ploeg zijn die dat wil."

"Het is lang geleden dat er zoveel sterke sprinters aan de start stonden met ambitie om een rit te winnen"

"We beschikken over een heel ervaren team dat al veel Tours samen heeft gereden en veel massasprints samen heeft voorbereid en betwist. We weten dus hoe we stressvolle situaties moeten aanpakken", aldus Greipel, die wel beseft dat er heel wat concurrentie is met onder meer Kittel, Groenewegen en Cavendish.

Concurrentie

Greipel is dus op zijn hoede. "De concurrentie is heel groot deze Tour. Het is lang geleden dat er zoveel sterke sprinters aan de start stonden met ambitie om een rit te winnen. Onder hen enkele mannen die al een aantal ritten gewonnen hebben en waar logischerwijze meer naar gekeken wordt", klinkt het bij zijn team.

"Vooral Marcel Kittel, Mark Cavendish en ikzelf hebben al een aantal Tourritten op ons palmares. Maar er is duidelijk een volgende lichting die daar sterk tegenaan leunt. Zij zullen zeker meespelen", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties