Astana legt nummer 14 van afgelopen Giro langer vast

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Astana legt nummer 14 van afgelopen Giro langer vast

Astana Pro Team heeft twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk een contractverlenging bekendgemaakt. Dario Cataldo heeft zijn contract bij de Kazakse ploeg tot en met 2019 verlengd en blijft zo nog zeker twee jaar te zien in een hemelsblauw truitje.

Cataldo is bezig aan zijn derde seizoen in loondienst van Astana. In de Giro verraste hij nog met een sterke 14e plek in het eindklassement. Cataldo maakt zaterdag zijn debuut in de Tour en zal er vooral kopmannen Fabio Aru en Jakob Fuglsang moeten bijstaan.

'Heel blij'

"Ik ben heel blij dat ik mijn contract bij Astana vernieuwd heb", aldus de Italiaan. "Dit is een geweldige ploeg, die zich elk jaar meer en meer ontwikkelt en met torenhoge ambitie aan de start staat van een Grote Ronde. Daar voel ik me echt goed bij", zegt Cataldo.

"Hij is een echte vechter en kan heel belangrijk zijn voor een leider", is teammanager Alexandre Vinokourov vol lof. "Maar tegelijkertijd kan hij ook zelf zijn verantwoordelijkheid nemen in een wedstrijd. Dat zagen we enkele weken geleden in de Giro. Ik ben dus blij dat ik hem een contract voor twee seizoenen gegeven heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties