Chris Froome ziet hem niet als grootste rivaal, maar Alejandro Valverde weet waarom het wél kan lukken voor Nairo Quintana

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Chris Froome ziet hem niet als grootste rivaal, maar Alejandro Valverde weet waarom het wél kan lukken voor Nairo Quintana
Foto: © photonews

Chris Froome ziet drie grote rivalen voor een nieuwe eindzege in de Tour: Alberto Contador, Richie Porte en Romain Bardet. Eén opvallende naam die dus ontbreekt: die van Nairo Quintana. Alejandro Valverde ziet echter kansen voor zijn Colombiaanse ploegmaat.

Alejandro Valverde moet Nairo Quintana bijstaan in de zoektocht naar een eerste eindzege in de Tour. Na een slopende Giro ziet Valverde zeker mogelijkheden. "Nairo is heel gefocust op de Tour. Hij traint goed en is mentaal zeer sterk", zegt de Movistar-renner.

Bovendien ziet de Spanjaard nog een tweede voordeel. "Ondanks het feit dat hij voor het eerst de dubbel Giro-Tour zal rijden, heeft hij het in zijn tweede Grote Ronde altijd beter gedaan dan in zijn eerste. Ik denk dus niet dat die combinatie een probleem zal vormen."

Veel concurrentie

Wie ziet Valverde als grootste rivalen? "Alle concurrenten doen het goed, hoewel er eentje momenteel sterker is dan de rest: Richie Porte. Maar op drie weken kan veel gebeuren. Froome heeft de laatste jaren laten zien wat hij in huis heeft. En ook Alberto (Contador) verkeert in topconditie. De favorieten liggen dicht bij elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties