Recordhouder Erik Zabel ziet slechts één renner die Peter Sagan van een zesde groene trui kan houden

Redactie
| 1 reacties
Recordhouder Erik Zabel ziet slechts één renner die Peter Sagan van een zesde groene trui kan houden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor heel wat truien zal er voldoende spanning zijn in de komende Ronde van Frankrijk. Enkel voor één trui - de groene - lijkt er weinig te doen aan Peter Sagan, die met zijn zesde groene trui Erik Zabel kan evenaren.

Erik Zabel zal dus mogelijk de tweevoudige wereldkampioen naast zich moeten dulden als recordhouder van aantal groene truien. Kan iemand hem het vuur aan de schenen leggen? "Als ik één naam naar voren moet schuiven, dan noem ik Michael Matthews", citeert HNB Zabel.

"Vorig jaar eindigde hij op een derde stek in het klassement en ik denk dat hij nu meer strijd zal kunnen leveren. Hij brak de ban in de Tour met een ritzege in 2016 en zal in deze Tour ook kansen krijgen."

'Zonder ongelukken 6e groene trui'

Maar Zabel ziet slechts één grote favoriet voor het groen. "Ik geloof in hem, maar hij zal wel heel sterk voor de dag moeten komen om Sagan het groen te ontfutselen. Naar mijn mening wint Sagan, zonder valpartijen of ziekte, opnieuw het groen", besluit de vader van Rick, die zijn Tour-debuut maakt voor Katusha-Alpecin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties