Sep Vanmarcke doet gouden zaak in Ronde van Oostenrijk, 'ongelukkige' Viviani aan het feest

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sep Vanmarcke doet gouden zaak in Ronde van Oostenrijk, 'ongelukkige' Viviani aan het feest

Elia Viviani heeft de tweede rit in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef in een sprint van een uitgedunde groep onze landgenoot Sep Vanmarcke voor. Vanmarcke is door zijn tweede plek wel de nieuwe leider in Oostenrijk.

Vijf vluchters - en later zes - gingen hun kans in de tweede rit van de Ronde van Oostenrijk. Daarbij geen bekende namen. Zij kregen een voorsprong van om en bij de vijf minuten van het peloton. Maar door de zijwind die er stond, was er sprake van waaiervorming in het peloton.

Het peloton brak in stukken uiteen en zo was er een uitgedunde groep die de vluchters in het slot inrekende. Het werd een sprint en daarin toonde Elia Viviani zich de snelste van zo'n 30 renners. Sep Vanmarcke werd tweede, Jason Lowndes van Israel Cycling Academy derde.

Nieuwe leider

Door die tweede plek doet Vanmarcke wel een gouden zaak. Hij wordt de nieuwe leider in het klassement en neemt de leiderstrui over van Oscar Gatto (Astana). Voor Viviani - die in deze Ronde van Oostenrijk uitkomt voor de Italiaanse selectie - was het een deugddoende zege. Hij zou volgens La Gazzetta dello Sport op 1 augustus van Team Sky naar UAE Emirates verhuizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties