Sterke Sagan houdt na spannende sprint Van Avermaet en co af en heeft zijn eerste ritzege in de Tour beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Sterke Sagan houdt na spannende sprint Van Avermaet en co af en heeft zijn eerste ritzege in de Tour beet
Foto: © photonews

De derde etappe in de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Peter Sagan. De wereldkampioen hield na een spannende sprint bergop Michael Matthews, Dan Martin en Greg Van Avermaet achter zich.

De derde etappe in deze Tour stond bij heel wat landgenoten aangeduid in het rood. Onder meer Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Jan Bakelants hadden hun zinnen op deze etappe gezet. Thomas De Gendt toonde zich actief in de openingsfase, maar het waren zes renners die uiteindelijk de goedkeuring kregen van het peloton.

Onze landgenoot Frederik Backaert, bezig aan zijn eerste Tour, kreeg het gezelschap van Hansen, Sicard, Brown, Politt en Hardy. Maar echt groot werd de voorsprong van het zestal nooit. Toen het peloton dichter bij de koplopers kwamen, waagden drie renners de sprong naar voor. De Fransen Périchon en Calmejane kregen ... Thomas De Gendt mee.

De Gendt opnieuw

De drie meest frisse renners bleven over, al moesten de Gendt en Périchon Calmejane laten gaan met nog iets meer dan 20 kilometer tot de finish. Ook Calmejane werd gegrepen en de voorwacht van het peloton ging in een razendsnel tempo naar het slotklimmetje.

Daarin zat Van Avermaet goed vooraan gepositioneerd, in tegenstelling tot Philippe Gilbert. Sagan leek als eerste aan te gaan, maar ging uit zijn klikpedaal. De Slovaak herstelde zich toch nog en kon al bij al gemakkelijk Matthews en Martin achter zich laten. Van Avermaet werd vierde, van Gilbert was er geen spoor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties