Tour-Belg zwaar gehavend na massale valpartij: "Het zal een pijnlijk dagje worden maandag"

Redactie
| 1 reacties
Tour-Belg zwaar gehavend na massale valpartij: "Het zal een pijnlijk dagje worden maandag"

Heel wat renners maakten in de rit naar Luik kennis met het asfalt na een massale valpartij op 30 kilometer van de streep. Eén van die slachtoffers was onze landgenoot Dimitri Claeys.

Vooraan ging een Katusha-renner onderuit en hij naam heel wat renners mee. "Het was een grote valpartij", aldus Claeys in HNB. "Net daarvoor zaten we met de ploeg rond de 40ste positie. Ik voelde het ook aankomen dat er iets zou gebeuren. Met zo’n weer en zo veel nervositeit weet je dat er meer kans is op valpartijen."

'Ik wil naar Parijs'

"In de valpartij zelf was ik kansloos", vervolgt de Cofidis-renner. "Ze vielen voor me, aan 40 à 45 km per uur en ik gleed mee, ik schoof tot op een ‘bordure’ en raakte die vol met mijn schouder en elleboog. Pijnlijk, maar eigenlijk doet mijn hele linkerzijde pijn: knie, heup, ribben. Het zal een pijnlijk dagje worden maandag, maar we moeten verder. Ik wil naar Parijs."

Claeys liet geen foto nemen, want volgens hem is er niets gebroken. "Ik kan mijn elleboog plooien en strekken, maar dat is zeer pijnlijk en doe ik maar aan 20 à 25 procent. Stel dat hij gebroken is, dan zien we dat morgen wel. Ik wil graag op die fiets. De kinesist is me nu aan het behandelen. Hopelijk heb ik wel een goede nachtrust en kan ik gewoon starten", besluit Claeys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties