Lotto Soudal blijft inzetten op de jeugd en geeft drie beloften uit jongerenteam een kans hogerop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal blijft inzetten op de jeugd en geeft drie beloften uit jongerenteam een kans hogerop

Bij Lotto Soudal mogen Senne Leysen, Emiel Planckaert en Mathias Van Gompel vanaf 1 augustus proeven van het grote werk. De drie beloften worden overgeheveld van Lotto Soudal U23 en worden de komende weken stagiair bij de WorldTour-formatie.

Drie jongens mogen zich dus vanaf 1 augustus bewijzen op het hoogste niveau. Senne Leysen is een hardrijder die zich in mei nog tot Belgisch kampioen tijdrijden kroonde bij de beloften. Hij staat ook zijn mannetje in het klassieke werk, daar hij als negende finishte in Parijs-Roubaix. Emiel Planckaert is dan weer iemand die ingezet kan worden in de Vlaamse én Waalse klassiekers.

Mathias Van Gompel is dan weer een talentvolle renner die momenteel tweede staat in het klassement van de Lotto Topcompetitie voor beloften. "Voor deze drie jongens wordt het hun eerste kennismaking bij de profs", zegt Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke van Lotto Soudal U23. "Ze krijgen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te tonen in het profpeloton. Het is een unieke kans die ze met beide handen moeten grijpen."

'Ervaring opdoen'

"We hebben voor deze drie renners gekozen omdat het renners zijn die onmiddellijk inzetbaar zijn. Hun profiel en hun wedstrijdprogramma sluiten perfect aan bij de wedstrijden die nog komen dit najaar. Het doel voor Senne, Emiel en Mathias is om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens deze periode. Ze kunnen op deze manier ervaren hoe het eraan toe gaat in het peloton en ze zullen zich kunnen meten met profrenners om te zien of ze klaar zijn voor het profniveau", aldus Van de Wouwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties