Jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen maakt droom waar: "Een motivatie om Oliver te evenaren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen maakt droom waar: "Een motivatie om Oliver te evenaren"
Foto: © photonews

De transfer was al een tijdje bekend, maar Lotto Soudal heeft maandag de transfer van Lawrence Naesen officieel gemaakt. De jongere broer van Belgisch kampioen Oliver kijkt uit naar zijn nieuwe ploeg.

"Het is voor elke sporter een droom om op het hoogste niveau te strijden. Bij mij komt die droom nu uit en dat is prachtig", vertelt Naesen bij zijn nieuwe team. "Het gaat snel voor mij, want ik ben pas op mijn twintigste gestart met wielrennen. Onder impuls van mijn broer ben ik beginnen fietsen en ik vond het meteen heel fijn. Oliver heeft mij ook aan mijn eerste ploeg geholpen."

Oliver heeft dus een grote rol gespeeld in de carrièreplanning van zijn jongere broer. "Mijn broer heeft dus een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik wielrenner geworden ben. Ik heb er nu wel bewust voor gekozen om niet met hem in hetzelfde team te rijden. Ik wil mijn eigen weg uitstippelen als prof."

Lotto Soudal gevestigde waarde

En het is dus Lotto Soudal geworden. "Er zijn verschillende redenen waarom Lotto Soudal mij zo aansprak. In een Belgisch team rijden blijft toch speciaal als Belgische renner, bovendien is deze ploeg een gevestigde waarde. Ik ken ook verschillende renners die al voor de ploeg rijden en dat zal de overstap vergemakkelijken."

“Volgend seizoen zal ik enorm veel kunnen bijleren in wedstrijden van het hoogste niveau. De voorbije jaren heb ik grote stappen gezet en ik wil blijven werken om nog meer progressie te boeken. Ik kan lastige koersen overleven en ben snel aan de meet. Het is een motivatie om Oliver te evenaren en zelfs beter te doen", besluit de jongste Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties