Sergeant vol lof over nieuwe aanwinst: "We wilden hem niet tussen onze vingers laten glippen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sergeant vol lof over nieuwe aanwinst: "We wilden hem niet tussen onze vingers laten glippen"

Lotto Soudal heeft maandag de transfer van Lawrence Naesen officieel gemaakt. Ploegmanager Marc Sergeant is overtuigd door de kwaliteiten van zijn nieuwe renner.

Lawrence begon pas laat met wielrennen, maar won dit seizoen toch drie nationale koersen. Volgend jaar probeert hij het in de WorldTour. "Lawrence koerst nog niet zo lang, maar hij heeft al blijk gegeven van lef en durf", vertelt Sergeant bij zijn team. En laat dat nu net de twee zaken zijn waaraan het ons in het eerste deel van dit seizoen ontbrak. We hopen dat iemand als hij voor een goede schwung kan zorgen binnen de ploeg."

Sergeant zal wel geduld uitoefenen met de jongere broer van Oliver Naesen. "Uiteraard geven we Lawrence de nodige tijd om verder te groeien. Hij heeft de capaciteiten om een volwaardige WorldTour-renner te worden. Zowel hij als wij kennen zijn limieten nog niet, maar we wilden hem niet tussen onze vingers laten glippen."

Potentieel

"Van alle renners die geen deel uitmaakten van de WorldTour het voorbije seizoen, is hij een van degenen die het meeste potentieel tentoon heeft gespreid. Ik ben heel blij om hem volgend jaar in ons team te hebben. In eerste instantie om onze ploeg in het voorjaar te versterken, maar Lawrence kan een breed programma aan en we zullen zien waar ons dat samen brengt", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties