🎥 Van der Poel analyseert zijn weekend: "Met overlijden opa niet veel kunnen doen" en "Kan gebeuren, maar liever niet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Overijse
| 2 reacties

Overijse heel ander verhaal dan Ronse voor Van der Poel

🎥 Van der Poel analyseert zijn weekend: "Met overlijden opa niet veel kunnen doen" en "Kan gebeuren, maar liever niet"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel stak de duim omhoog voor het publiek in Overijse en mocht dit ook gerust doen voor zichzelf. Zijn prestatie was opnieuw af. Na de cross ging het toch ook nog over zijn derde plaats in Ronse. Een bewijs dat het wereldnieuws is als Van der Poel eens niet wint.

De wereldkampioen ging dan zelf ook maar op zoek naar een verklaring voor die mindere zaterdag. "Ik heb wel een lastige stage gehad, lastiger dan anders. Dat weet je dan wel op voorhand. Op zich had ik wel verwacht dat ik een betere dag zou hebben in Ronse, maar het was niet goed genoeg." 

Een gebrek aan training in de periode voordien kan aan de basis liggen. "Probleem was dat ik voor de stage niet al te veel heb getraind. Met het overlijden van mijn opa heb ik ook niet veel kunnen doen." De concurrentie was ook gewoon goed in de Hotondcross. "Ik denk dat Toon ook al dichter bij mij in de buurt komt. Je kan je niet wegsteken op zo'n parcours. Je bent niet goed in je ritme en dan begin je fouten te maken."

Zorgde dat voor nog grotere motivatie in Overijse? "Ik was er niet extra op gebrand. Ik probeer gewoon elke wedstrijd zo goed mogelijk te doen." Wat dacht Van der Poel eigenlijk toen hij die loslopende hond zag? "Kan gebeuren, maar liefst niet. Ik denk dat iedereen er vrij voorzichtig is voorbijgereden, zonder ongelukken."

Bekijk hieronder het volledige interview met Mathieu van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties