Vervecken sust de gemoederen omtrent parcours in Namen na bedenking van de bondscoach

Vervecken verzekert dat gecontesteerde afdaling in Namen best wel meevalt

Vervecken sust de gemoederen omtrent parcours in Namen na bedenking van de bondscoach
Foto: © photonews

Het was allemaal begonnen met enkele foto's die Cameron Mason, ploegmaat van Tom Pidcock, on line had gezet. De toegevoegde passage aan de trappen in Namen oogde gevaarlijk, vooral ook omdat de renners die naar beneden zouden moeten nemen. Vervecken sust de gemoederen.

De zandzakken die erbij lagen, leken ook te duiden op hoe gevaarlijk het eigenlijk wel niet is. Bondscoach Vanthourenhout tweette 'Hou het basic'. Erwin Vervecken komt bij Het Nieuwsblad namens organisator Golazo met een verklaring. "Vlakbij de bekende schuine kant ligt een mooie kasseiweg die we wilden integreren. Deze kasseiweg bereik je door een lange, technische en soms steile afdaling."

Het moet natuurlijk ook niet te steil worden. "Het laatste stuk krijgt een nieuwe zandlaag om de onderliggende trap uit te vlakken. De kasseien zelf zijn vooral steil in het begin en vlakken dan af richting top. Ik raad de crossers aan een kijkje te gaan nemen. Het is niet zoals het nu voorgesteld wordt. Ik denk dat die foto genomen is middenin de werken."

Bondscoach Sven Vanthourenhout is inmiddels alvast gerustgesteld. "In de buik van het peloton vroegen ze zich af wat dit nu ging worden. Ik zag met eigen ogen hoe die stenen trap is afgewerkt met zandzakjes, aarde en o.a. zand zodat je de stenen niet meer ziet liggen. Het ziet er nu goed uit. Al hoop ik dat het niet te veel regent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties