Een blik op de statistieken van laatste 10 jaar: hoe Quick.Step als team het best scoorde en De Gendt het meest koerste
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Quick.Step, De Gendt en Greipel bovenaan in statistieken van laatste tien jaar

Een blik op de statistieken van laatste 10 jaar: hoe Quick.Step als team het best scoorde en De Gendt het meest koerste
Foto: © photonews

Het decennium is bijna ten einde. Een goed moment om eens de balans op te maken van de laatste tien jaar. Gezien de massa overwinningen die het zeker de laatste jaren binnenhaalde, is het geen verrassing dat Deceuninck-Quick.Step het best uit de verf komt.

Bij het afwegen van de verschillende ploegen tegenover mekaar, staat er geen maat op Deceuninck-Quick.Step. De ploeg van Patrick Lefevere behaalde liefst 144 overwinningen meer dan Team Ineos, dat het tweede meeste aantal zeges kan voorleggen. Die van Quick.Step verzamelden er in totaal 496. Lotto volgt op een vijfde plaats met 258 stuks.

Individueel dan: welke renner mocht de laatste tien jaar het meest vieren? Niet onlogisch dat dit een strijd is tussen sprinters, al haalt ook Alejandro Valverde de top tien. Cavendish haalde dankzij zijn hoogdagen de voorbije tien jaar 95 zeges binnen. Sagan was goed voor 114 overwinningen, maar toch deed nog één renner beter. André Greipel won maar liefst 117 keer.

Thomas De Gendt
© photonews

De Duitse ex-renner van Lotto-Soudal reed dan ook zeer veel wedstrijden. Hij komt in de laatste tien jaar aan 853 koersdagen. Slechts één coureur koerste nog meer. Niet moeilijk om op de naam te komen van diegene die dat zou kunnen zijn: Thomas De Gendt. Hij verscheen 875 keer aan de start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties