Renner van Deceuninck-Quick.Step blij met project: "Helpen positieve verandering teweeg te brengen"

Renner van Deceuninck-Quick.Step blij met project: "Helpen positieve verandering teweeg te brengen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de ploegvoorstelling van Deceuninck-Quick.Step in Calpe waren ook de jonge talenten van de partij, zoals bijvoorbeeld de 24-jarige James Knox. De ploeg heeft ook een project voorgesteld om iets te doen voor het klimaat en daar is de Brit wel blij mee.

James Knox begint aan zijn derde jaar bij Deceuninck-Quick.Step. Zijn uitschieter tot dusver is een derde plaats in de Adriatica Ionica Race volgend jaar. Het is uitkijken tot wat hij dit jaar in staat is. Hij zit alvast op dezelfde golflengte als het team wanneer het gaat over het klimaat, al is hij ook op zijn hoede voor kritiek.

Deceuninck-Quick.Step wil de eerste carbonneutrale ploeg worden uit het profpeloton. "Het is niet gemakkelijk om zulke projecten op te starten zonder de moeilijkheden en de ietwat onvermijdelijke hypocrisie onder ogen te zien", denkt Knox. "Dat komt erbij als je een internationale ploeg bent in onze sport."

Het klimmerstype vindt het desondanks een bemoedigend initiatief. "Het is geweldig om te zien dat ploeg en sponsors helpen om een - weliswaar kleine - positieve verandering teweeg te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties