🎥 Kaarten van Geraint Thomas liggen heel anders dan vorig jaar: "Het was de hele tijd een gevecht"

🎥 Kaarten van Geraint Thomas liggen heel anders dan vorig jaar: "Het was de hele tijd een gevecht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op zijn 33ste hoeft Geraint Thomas nog zeker niet afgeschreven te worden. Ineos zal zich opnieuw vooral richten op de Tour en dan zal er ook heel wat aandacht gaan naar Egan Bernal en Christopher Froome. Maar de kans dat Thomas daar sterker voor de dag komt dan in 2019 is aanzienlijk.

De Tour en de Olympische Spelen zijn de twee grote doelen van Thomas in 2020. Met het oog op de Spelen was een andere aanloop misschien wel beter geweest. "Na de Tour is het zo'n grote verandering, ook met het tijdsverschil. De Giro en dan een alternatief programma zoals Polen doen, zou me beter liggen, maar ik ben al een paar keer goed uit de Tour gekomen. Het ligt vooral aan de mindset."

Uiteindelijk wilde de winnaar van 2018 toch zeker zijn kansen verdedigen in de Tour. Ik wilde er nog één keer voor gaan." Na zijn zege in 2018 werd het een winter vol verplichtingen. Dat was nu helemaal anders. "Ik zit in een volledig andere positie dan vorig jaar. Nu ben ik al aan het trainen".

Thomas zou dus ook wel eens meer kunnenn genieten tijdens het nieuwe wielerseizoen. "Ik moest vorig jaar vooral proberen om terug op een competitief niveau te geraken. Het was de hele tijd een gevecht. Ik kijk ernaar uit om terug mee te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties