Edward Planckaert eindigt erg dicht in spectaculaire openingsrit Ster van Bessèges

Edward Planckaert eindigt erg dicht in spectaculaire openingsrit Ster van Bessèges
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in de Ster van Bessèges zijn ze eraan begonnen en meteen hebben verschillende Belgen zich laten opmerken. Diegene die voor de beste eindnotering zorgde, was Edward Planckaert. Hij werd derde in een spectaculaire waaierrit. De winst was voor neoprof Alexys Brunel.

Geen gemakkelijk ritje om er wat in te komen in de Ster van Bessèges, want de wind speelde een hoofdrol. Op 90 km van de aankomst ontstonden er breuken in het peloton. Toen enkele renners van achteruit terugkeerden, maar meteen weer ten val kwamen, was de chaos compleet.

BEDRIJVIGE CALMEJANE

Calmejane trok zich daar allemaal niets van aan en had zin om aan te vallen. Dat deed de Frannsman tot  drie keer toe. Evenveel keer werd hij opnieuw tot de orde geroepen. In de loop van de etappe telde de eerste waaier wel alsmaar minder renners.

Brunel ging er op 3 km van de meet alleen vandoor en dat bleek het goede moment voor de beslissende demarrage. Zijn landgenoot Cosnefroy werd tweede, Planckaert derde. Ook de Belgen De Bie(7e), Van Hoecke(8e) en Taminiaux(9e), finishten in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties