Virtuele zegetocht van Thomas De Gendt in Catalonië: "Eén van mijn favoriete koersen"

Nils Wens
| 0 reacties
Virtuele zegetocht van Thomas De Gendt in Catalonië: "Eén van mijn favoriete koersen"
Foto: © photonews

Het wielrennen moet het voorlopig hebben van de virtuele wereld. Normaal zou vandaag de Ronde van Catalonië van start gegaan zijn. Dat kan nu niet, maar de organisatie heeft er iets op gevonden. Elke dag bevraagt het in een poll de volgers hoe de rit zou hebben verlopen.

Zo kan er toch nog een virtuele Ronde van Catalonië doorgaan. Voor de eerste etappe, van en naar Calella over een afstand over 165 kilometer, waren er vier opties. Een solo van Thomas De Gendt, succes in een massasprint voor Alvaro Hodeg, Alejandro Valverde die in een kleine groep naar de zege spurt, of nog een andere winnaar. Bij die laatste mogelijkheid moest er dan wel enige duiding gegeven worden.

Slechts 12% van de stemmers geloofde echter in een andere winnaar. Valverde kreeg 14% van de stemmen achter zijn naam. Hodeg deed beter met 23%. De overtuigende winnaar met een absolute meerderheid van 51% was dus Thomas De Gendt.

Die heeft onder tussen ook al gereageerd. "Het is mijn eerste overwinning van het seizoen. Virtueel, maar een overwinning is een overwinning. Ik stuur al mijn liefde naar de Ronde van Catalonië, één van mijn favoriete koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties